Untitled Document
Get Adobe Flash player
Skadedyr Skadedyr på kjøkkenet Melmidd

melmidd

Melmidden er den vanligste middarten i matvarer. Den har rødaktige bein, og hvis det er mye midd, minner de nærmest om et rødgulaktig støv.

Melmidder kan trives i alle slags mel- og grynvarer, i fôrmidler, på gamle oster og ikke minst på frø- og kornlagre.

En melmidd kan i løpet av sitt liv legge 500 egg.

Ved 25°C er utviklingen fra larvestadium, gjennom to såkalte nymfestadier, til voksen midd unnagjort på tre uker. Den kan gjennomføre sin livssyklus ved så lav temperatur som 4°C. Derimot stiller den strenge krav til fuktigheten. Er den relative fuktigheten under 65%, trives den ikke. Likevel har melmidden evnen til å greie seg gjennom perioder med ugunstige forhold.

Er man i tvil om man har midd i melet, er det bare til å glatte litt av det utover et bord, og la det ligge et kvarters tid. Er det midd, vil den glatte overflaten bli ujevn fordi dyrene begynner å vandre omkring.

Mat som er befengt med midd, får en smak og en lukt som gjør dem uegnet til menneskeføde. Sterkt befengte matvarer er til og med helsefarlige.

Det eneste egentlige middelet mot midd er å sørge for at matvaren det gjelder, blir oppbevart så tørt og kjølig som mulig. Korn med vannprosent på under 13 blir ikke angrepet av midd.


Har du problemer med melmidden, vennligst ring

Entomex Norge Skadedyrkontroll : 45 50 50 10 eller

send e-post, eller les om insektsanalyse.

Vi kommer til deg på en gratis befaring.


 
Banner
Hvilket skadedyr er mer plagsomt?